Business Central OData endpoints

Vores integration sker via Business Centrals indbyggede OData webservices. Af denne årsag betyder det at lagersystem undersøtter versioner fra Nav 2013 (7.0) og frem til i dag. Herunder alle versioner af Business Central.

Herefter angives Business Central, men alt gælder for on-prem navision også.

Adgang til webservice

Ideelt vil vi gerne have en bruger, som vi kan bruge til at se løsningen. Det hjælper vores support, hvis der kommer spørgsmål til setup’et, at vi kan se de faktiske ordrer, varer mv. i Business Central. Denne bruger skal have oprettet en Webtjenesteadgangsnøgle på brugerkonto siden, som vi skal oplyses. Husk at kopiere hele strengen – den er lang.

Ved enkelte ældre on-prem skal Use NTLM Authentication aktiveres, og almindeligt login benyttes.

Ved on-prem anbefaler vi, at i selv låser adgangen ned til vores udgående IP adresse i relevant firewall og setup. Alt vores serverkommunikation sker ved ekstern IP: 185.149.228.1

Nogle af de nævnte standardpages findes ikke i ældre udgaver af Navsion (fx 2007-2015), ved henvendelse til din kontaktperson kan vi udleverer FOB fil med backport af pages.

Vare integration

Hvis varianter benyttes, skal de to ikke påkrævede odata publiceres.

StandardPåkrævetOData Endpoint NavnPageIDBeskrivelse
JaJaworkflowItems6409Primær endpoint for varer
NejNejVareref5721Bruges til varianter og stregkoder, hvis disse er lagt på som reference
NejNejItemVariants5401Bruges til varianter
NejNejbom36Bruges til styklister

Lagerbeholdning integration

StandardPåkrævetOData Endpoint NavnPageIDBeskrivelse
JaJaworkflowItems6409Primær endpoint for lagertal
NejNejInventoryItems5701Bruges hvis regnskabet er aktiveret med SKU item inventory listing report (performance for varianter).
NejJaitemDraft40Bruges til lagerreguleringer

Ordre integration

Plukkeopgaver fra Business Central kan komme enten direkte fra salgsordre som skal plukkes fuldt dvs. en forsendelse per salgsordre, dette bruges i ofte i B2C Ecommerce setups hvor fragtprisen er afgørende. Alternativt kan plukkeopgaver komme via plukkeordre (Forsendelse), hvor der kan dannes flere fra en salgsordre, dette anbefales til setups, hvor del-leverancer ønskes ofte B2B.

StandardPåkrævetOData Endpoint NavnPageIDBeskrivelse
JaJaworkflowSalesDocuments6402Primær endpoint salgsordre
JaJaworkflowSalesDocumentLines6403Salgsordre linjer
NejNejinventoryPick7377Bruges til plukke ordre
NejNejinventoryPickLines7378Plukke ordre linjer
NejNejPurchaseReturnOrder6640Bruges til købsreturvareordre
NejNejTransferorder5740Bruges til overflytningsordrer

Varemodtagelses integration

Varemodtagelse kan ske enten direkte mod indkøbsordre eller via læg-på-lager ordre.

StandardPåkrævetOData Endpoint NavnPageIDBeskrivelse
JaJapurchaseDocumentsPrimær endpoint indkøbsordre
JaJaworkflowPurchaseDocumentLinesIndkøbsordre linjer
NejNejputAwayHeader7375Bruges til læg-på-lager ordre
NejNejputAwayLines7376Læg-på-lager linjer